Faux Pearls van Roderick Hietbrink @ Where Where Exhibition Space, CaoChangDi

Opening van de solotentoonstelling Faux Pearls van Roderick Hietbrink als afsluiting van zijn 6-maanden artist in residence in Beijing. Op de afbeelding is de entree te zien van Where Where Exhibition Space, een nieuw initiatief dat onlangs haar deuren opende in het kunstenaarsdorp CaoChangDi ten noordoosten van Beijing. In dit dorp zijn tientallen galeries gevestigd waaronder Platform China, Three Shadows, Urs Meile, Alexander Ochs en C-Space.

(Een report van Roderick Hietbrink)

Liquid Theatre (2010). Giclée print on Aluminium 132 x 90 cm.

Melle Hendrikse (C-space gallery) praat met Ma Jongfeng, beeldend kunstenaar uit Beijing (links). Rechts staat Jing Yuan Huang (midden) te praten met twee bezoekers. Op de achtergrond Inge Wesseling van de Nederlandse Ambassade in Beijing.

advertentie(s)

In Thick Air (2010). Giclée print on Aluminium 162 x 110 cm.

Uiterst links het videowerk The Knife (stage cutting) (2010), Daarnaast In Thick Air en Dark Gold Body (2010). Op de voorgrond Quilt (2010), een groene deken die iets bedekt. Deze dekens worden hier veel gebruikt door bouwvakkers die vanuit de provincie naar Beijing komen om hier te werken aan de talloze flatgebouwen die dagelijks uit de grond verrijzen. Daarnaast zie je dezelfde deken veel gebruikt worden om spullen mee af te dekken en ze zo te beschermen voor weersinvloeden of andere minder duidelijke redenen.

Shuyu Chen (rechts), van The Institute for Provocation (waar het Fonds BKVB voor deze residency mee samenwerkt) praat met Douglas Lewis (beeldend kunstenaar) en Gordon Laurin, medeoprichter van Where Where Exhibition Space. Op de achtergrond Falling (2010), een videowerk met plastic bloemen.

Tegen de achtermuur, Velvet (2010)

Velvet (2010). Giclée print on Aluminium 110 x 162 cm

Ter afsluiting eten in de Copper Coin, het fantastische restaurant met een enorme kartonnen boom in het midden.

en bijpassende kroonluchter

Faux Pearls is nog te zien tot 26 December. Komt dat zien want ver!

NB. Ook de moeite waard: ‘Will you miss me when I burn?’ een interessante groepstentoonstelling met de Nederlandse schilder Robbin Heyker die ook zes maanden een residency in Beijing genoot bij C-space, de galerie van Melle Hendrikse. Op loopafstand.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*