Mathijs Lieshout @ CBK Utrecht

Vrijdagavondrestaurant in het CBK Utrecht, Plompetorengracht 4.

Eten in een installatie van Mathijs Lieshout, kunstenaar en begenadigd kok.

Cbk-utrecht.nl/…/comfort-food-mathijs-lieshout

Restant van de installatie/bar tijdens Trendbeheer presenteert @ Art Rotterdam 2009.

Uit de uitnodigingsmail:

“Ik wil u midden in mijn werk hebben en dan wil ik u afleiden, tijd laten doorbrengen, met mensen en eten. Ik wil dat u midden in mijn werk de installatie om u heen een beetje vergeet, mijn werk verbeterd door gewenning. Ik probeer u een beetje thuis te laten voelen in mijn werk.”

Smakelijk, gezellig en extreem oncomfortabel.

Tien gangen min of meer tegelijk geserveerd.

“Waarschijnlijk worden er geen peertjes gestoofd, het is de tijd van het jaar niet maar ik zoek een equivalent. In ieder geval maak ik in bierdeeg gefrituurde zoete aardappel met shoyu en knoflook.”

mathijslieshout.nl

De installatie is nog t/m 27 februari a.s. te zien.

Cbk-utrecht.nl/…/comfort-food-mathijs-lieshout

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*