Making is Thinking @ Witte de With

Alexandre da Cunha

Op het eerste oog even onsamenhangend als Making is Making – de schilderpret bij de benedenbuurman TENT – lijkt Making is Thinking typisch Witte de Withiaans: grote lege ruimtes, alles op een (virtuele) sokkel, veel op een voetstukkenwerk en een zekere mate van afstandelijkheid als verbindend element.

Er wordt gelukkig ook iets doorgeprikt:

“veel van de werken hebben een gevatte humor of ironie, zodat de vrome gewichtigheid die discussies rondom ambachtelijkheid vaak omgeeft, wordt doorgeprikt.”

wdw.nl/project.php?id=227

Julia Dault

William J. O’Brien

Eva Rothschild

Drie (3!) schetsjes bij een groots geprojecteerde animatie van Teppei Kaneuji, nivotje My First Flash.

Vooral genant door de grootste presentatie.

Dewar en Gicquel

Edgar Leciejewski

Eva Berendes

Omgekeerde puzzels van Wilfrid Almendra.

Fischli en Weiss-achtige megatwister van alledaagsheid: briljante installatie van Koki Tanaka. Dit werk maakt het meer dan de moeite om de trappen op te gaan.

Wilfrid Almendra

“Veel kunstenaars maken zich deze bredere opvatting van ambachtelijkheid eigen als een paradigma voor het maakproces, dat voorheen tegengestelde posities – zoals het handschrift van de kunstenaar en conceptuele reflectie – lijkt te verenigen, en zij verkennen de mogelijkheden die dit paradigma biedt om bredere vragen rond de productie te heroverwegen.”

Nog tot 1 mei.

wdw.nl/project.php?id=227

About Jeroen Bosch 4752 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*