Krijn Giezen @ Verbeke Foudation

Een aantal weken geleden bezochten we met een bedrijfsuitje van mijn werk (Heden) de in België gelegen Verbeke Foudation in Kenzeke (Stekene). Mijn eerste bezoek aan de Foundation en meteen met een goede tentoonstelling over het werk van mijn oude docent aan de K.A.B.K.: Krijn Giezen ARCHIEF.

(Een bericht van EJ)

Strandbeest Theo Jansen

We hadden geluk want we kregen een rondleiding van Geert Verbeeke zelf. De gepassioneerde verzamelaar en oprichter leidde ons langs de collecties in alle gebouwen en door de beeldentuin.

advertentie(s)

Bij de tentoonstelling van Giezen vertelde hij ondermeer dat hij zich ergert aan het gegeven dat het werk “Kijk Uit” van Giezen in het Kröller Müller sinds 2006 niet meer toegankelijk is. Door een noodlotig ongeval in 2005 waarbij een jongen ernstig gewond raakte, is gekozen voor sluiting van het werk.

Verbeeke is nu bezig om het werk “Kijk Uit” voor minstens een maand te openen en een verzekeraar te vinden die bereid is daarvoor in te staan. Misschien is dit de plaats om dit proces wat te versnellen?

De zeisclub

Catering Krijn Giezen

Vissen roken

Mail-order ovens.

Ovens tekeningen.

Krab bestek.

Mail-order lijst.

De bril van Krijn.

Tekeningen.

Schoenbeest.

Mail-order hamkruk.

Oven

Messenblok.

Archief.

Ruilhandel.

Martina Giezen publishing art

Heerlijke lunch na afloop.

Na de rondleiding kopje koffie met Geert Verbeeke.

In januari overleed Krijn. Hij heeft helaas niet meer mee kunnen werken aan dit mooie overzicht van zijn werk en projecten. De tentoonstelling is nog te zien tot 30 oktober 2011 Samenstellers: Geert Verbeke, Simon Delobel, Martina Giezen.

verbekefoundation.com/krijn-giezen-nl.html

Zie ook Krijn Giezen mail-order in de archieven van stroom:
stroom.nl/krijngiezen/mailorder/

Column over de maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van aansprakelijkheid en individuele en institutionele verantwoordelijkheid met betrekking tot Kijk Uit Attention (en zo ziet het beeld er nu uit):
kmm.nl/column-archive/3/Kijk-Uit-Attention-van-Krijn-Giezen

Kees Koomen In Memoriam Krijn Giezen:
blogger.xs4all.nl/chmkoome/archive/2011/02/21/644089.aspx

About [Redactie] 8948 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*