About [Redactie] 9073 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

11 Comments

 1. Ja, nergens anders, behalve bij kunst en cultuur, kan men ongestraft totale nono’s aan de top zetten.

  En nu moet iemand hem nog gaan vertellen dat hij nog meer huiswerk krijgt, want er zijn nogal wat provincies overgeslagen.

 2. Geen tijd om er nu op in te gaan, maar ik zie het heel anders. Vrij ongekend dat iemand zich straf inwerkt en daar ook nog eens geheel openbaar verslag van doet. Ik zou zegen top, dat zie je zelden. Maar nee, kunstenaartjes moeten weer schamperen. Typische kunstenaarsreacties hierboven [emoticon] Ow nee algemeen menselijk.

 3. Nou, JB daarvoor heb ik echt teveel ervaring achter de andere kant van tafel om me weg te schrijven als kunstenaartje..(Vooral in vergelijk met de ervaring van ons onderwerp.)

  2 dagen toeren door het land noem ik niet straf inwerken, dat noem ik een zelfpromotie-tour/imagoronde.

  Dat is zoiets als een Elfstedentocht rijden en dan denken dat je het daarom dan zelf ook kan organiseren.

  Joop Daalmeijer zal vast een integere aardige man zijn, maar dat lijkt mij niet de belangrijkste eis voor een dergelijke functie.
  Ik heb niks tegen de persoon, maar vooral tegen het systeem waarin dit mogelijk is.

  En de baas af en toe op de werkvloer lijkt mij een minimale vereiste en geen straf-inwerken.

 4. > Ach..een gefundeerd en intelligent antwoord van JB?

  Ha daar heb je Erik Buijs weder, nu niet onder E. maar onder A.

  A punt Buijs hahaha is me dat lachen als je dat hardop uitspreekt zonder punt ertussen!

 5. Wederom fout Jeroen Bosch de detective.

  Maar ik heb werkelijk geen behoefte om deze discussie met jou verder te voeren..

  Zelf spui je regelmatig negativiteit uit op deze blog. Maar zodra een ander iets harde kritiek heeft, waar jij het niet mee eens bent, dan antwoord je al gauw op deze kinderlijke wijze..

  Erg jammer.

 6. Verongelijkt en vooringenomen. Zo krijgen we de kolommen wel vol!
  a. Het is gebruikelijk dat de voorzitter van de Raad voor Cultuur iemand is van buiten de sector met affiniteit voor kunst en cultuur: voorgangers van Daalmeijer waren resp. de juristen Winnie Sorgdrager en Els Swaab. De Raad is een onafhankelijk orgaan en adviseert de minister. Zoals je misschien weet adviseren inhoudelijke vakcommissies over specifieke sectoren en disciplines.
  b. De tournee van Daalmeijer, vergezeld van de nieuwe secretaris van de Raad Jeroen Bartelse, was georganiseerd door De Zaak Nu, de ook redelijk nieuwe belangenvereniging voor presentatie-instellingen in NL.
  c. De Zaak Nu heeft geprobeerd een behapbaar programma te maken waarin de diversiteit, kwaliteit, dynamiek en ambitie van presentatie-instellingen zichtbaar zou worden. Dat is belangrijk voor een sector die nogal onbekend en onzichtbaar is. Gezien het blog van Daalmeijer is er nu toch een goed beeld.
  d. Het is ongebruikelijk dat bestuursleden van de Raad zich op een dergelijke manier oriënteren op een deel van de kunstwereld dat ze niet of minder goed kennen. Ze hebben zich twee dagen en avonden vrij gemaakt (in het geval van Daalmeijer letterlijk, want hij doet dit in zijn vrije tijd), waren goed voorbereid en geconcentreerd. Zoiets heet professionele interesse, maar mag je best imagocampagne noemen als je wat zurig aangelegen bent.
  d. (dus en kortom) de presentatie-instellingen zijn niet de werkvloer van het bestuur van de Raad, maar het is wel belangrijk dat bestuur geïnformeerd is omdat ze daarmee de adviezen van de commissie beter kunnen plaatsen, en ach er zijn provincies ‘overgeslagen’, en ach er zit vast wel weer een fout systeem achter.

  Overigens en voor de goede orde: ik ben voorzitter van De Zaak Nu

 7. laten we hopen dat het allemaal niet weer voor niets zal blijken. vorige adviesen zijn aardig rücksichtslos en met een onsmakelijke grijns van tafel geveegd voor zover ik me herinner.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*