Gerco de Ruijter

Crops, 2011.
Video: Gerco de Ruijter
Geluid: Michel Banabila

“CROPS is a stopmotion film on centre pivot irrigation in the USA. Long water-sprinkler arms rotate around a central pivot, irrigating circular fields of verdant crops in desert or semiarid environments. Often a well, located at the centre of the circle, pumps water up from vast aquifers in the rock formations below, or Rio Grande water is canalized and redirected into the deserts feeding the well. Once the Rio Grande reaches Mexico, it’s riverbed has dried.”

Gercoderuijter.com (video na de klik)

About Niels Post 3617 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*