Opening ‘WHO TOLD YOU SO?! #3’ @ Onomatopee

We zijn in staat het leven wat we willen te leven. We kunnen ons online verstoppen of offline gedragen. Maar wat is onze identiteit? Op welke basis bouwen wij die? En hoe kunnen we onze waardigheid behouden voorbij de geëffende paden? De tentoonstelling ‘Who told you so?! #3’ gaat in op het verhaal van de Waarheid vs. Scène.

‘Exactitudes’ van Ari Versluis en Ellie Uyttenbroek

‘Liberaal Herbarium’ van Daan Samson en Halbe Zijlstra

“Daan Samson heeft Halbe Zijlstra, staatssecretaris van cultuur, uitgenodigd gezamenlijk een herbarium samen te stellen. De artiest en de bekende VVD-politicus vermoeden dat de wereld van wilde flora als inspiratiebron zou kunnen dienen voor de manier waarop de hedendaagse kunst binnen onze samenleving functioneert. In een lommerrijke omgeving nam het tweetal deelwerelden onder de loep waarbinnen er dagelijks wordt gevochten om voedingsstoffen, licht en ruimte. De meest opvallende plantensoorten zijn door Daan Samson en de excellentie gedroogd. Enkel en alleen deze species hebben een plek gekregen binnen het Liberaal Herbarium”.

Tussengevoegd (10-09-2012):

advertentie(s)

‘Daan Samson, Halbe Zijlstra en het Liberaal Herbarium’
(Opklikken voor groot)
Lambda photo C-print on dibond, 3mm plexiglass
120 x 90 cm (Fotografie: Jeronimus van Pelt)

Tussengevoegd (12-09-2012):

NRC Handelsblad van dinsdag 11 september 2012
(Opklikken voor groot)

‘De Twilight Broeders’ van Boudewijn Bollmann

‘Bosnian Girl’ van Sejla Kameric

“Deze evident racistische grap, gekrast in de muur van een Dutchbat bunker in Potocari, onthult de auteur van deze sick-joke zich als een sociale agressor en als een slachtoffer van de agressieve sfeer in een fysiek repressieve omgeving die is beladen met negatieve symboolpolitieke uitdrukkingen.”

Daan Samson

‘I can’t believe I’m in Paris’ van Ken Lum

Lara van de Greef, Mathijs Bosman en Freek Lomme (directeur Onomatopee)

‘Become a stallholder’ van Julián d’Angiolillo

‘Rent-A-Tale, The stories I could tell you’ van Matthijs Bosman.

De tentoonstelling ‘WHO TOLD YOU SO?! #3’ is nog te bezoeken t/m 28 oktober 2012.

Met werk van Boudewijn Bollmann (NL), Daan Samson (NL), Exactitudes: Ari Versluis & Ellie Uyttenbroek (NL), Gillian Wearing (UK), Julian D’Angiolill (ARG), Katrin korfmann (NL), Ken Lum (CAN), Marjolijn Dijkman (NL), Matthijs Bosman (NL), Mireia c. Saladrigues (ES), Serge Onnen (NL) Šejla Kamerić (BA).

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*