The Sleeping Beauty – Hendrik Jan Hunneman

Afgelopen zaterdag zijn we samengekomen om The Sleeping Beauty te bewonderen. Hendrik Jan Hunneman heeft in opdracht van SIR dit ontwerp gemaakt voor het Zwembad Charlois bij het Zuidplein Rotterdam. Na 1,5 jaar was het zwembad zo begroeid dat we dat hebben gevierd met roosvicee, fruittaarten en zoete koek.

Het weer was prachtig, de taart superlekker, de muziek fabelachtig. Waar was u?

De catering werd verzorgd door het naastliggende restaurant Champs Elysees en de Wijkkeuken van Zuid met taartchef Lisa Goudzwaard. Partymanager Marcha van der Hurk was er wel en in gesprek met Noor Mertens.

Er was roosvicee, allerlei thee en pannekoeken, een initiatief van de directrice van het zwembad Maroleine van Beveren.

Er waren ook sprekers. Allereerst Theo Coskun. Hij sprak lovend over de kunstwerken io SIR van o.m. Erik van Lieshout en Ai Weiwei als voorbereiding en onderzoek op de grootscheepse plannen rondom het Zuidplein. Coskun plantte vervolgens een paar planten ism Hendrik Jan.

Hendrik Jan sprak daarna zijn dank uit aan velen, waaronder aan Maike van Stiphout. Zij voorspelde dat The Sleeping Beauty wel eens een beschermd natuurgebied zou kunnen worden vanwege alle flora en fauna.

Gelukkig was er wel publiek. Naast buurtbewoners, de cultuurscout, de PR van Deelgemeente Charlois maar ook Erik Jan van der Geer en Anne Wenzel.

Allemaal hebben we genoten van de taart op het terras lekker tegen de rug van The Sleeping Beauty al luisterend naar de fantastische muziek van Rotterdamse Mondharmonica Club.

Nog een klein rondje om haar heen gedraaid.

vooraanzicht,

sculptureinternationalrotterdam.nl/programma/SIR_Zomerprogramma/SIR_Zomerprogramma_08_Hunneman.php

About Jeroen Bosch 4743 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*