Maarten Bel – The World’s World

Teken eens de wereld.

En dan krijg je dit.

“Maarten Bel (recent afgestudeerd aan de St. Joost Breda) vroeg mensen om uit hun hoofd een wereldkaart te tekenen. Op vliegvelden, via internet, op straat en in de bus verzamelde hij reacties uit onder andere Brazilië, Thailand en het Midden-Oosten.”

Onderzoekt, bevraagt, representeert, heroverweegt leren we op voordekunst. De kunstblabber doet het ergste vrezen. “Wat is waar en wat is subjectief of objectief?” het is nauwelijks met droge ogen te lezen maar in de aard is The World’s World gewoon een leuk project: laat mensen uit hun hoofd een kaart van de wereld tekenen. Kan een mooie atlas worden.

Tijdens De Wereld van Witte de With laat Maarten Bel bezoekers tekenen. Bereid u snaaks voor: waar ligt Afrika ook alweer, en Australie?

U koopt zich in / steunt het project vanaf 10 euro, vanaf 50 euro heeft u een boek. Onomatopee begeleidt de productie, lancering boek tijdens de Dutch Design Week.

voordekunst.nl/vdk/project/view/599-the-world-s-world

About Jeroen Bosch 4660 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*