Dumbo Arts Festival

Luisa Caldwell onder de Brooklyn Bridge.

DUMBO (Down Under Manhattan Bridges Overpass) is een wijk waar het bruist van de kunst. Achter de deuren en ramen van de oude pakhuizen en fabrieken schuilen vele galleries, kunstenaarsateliers en andere creatievelingen zoals graphic designers, mode ontwerpers en architecten.

Tijdens het Dumbo Arts Festival opent iedereen zijn deuren, zetten kunstenaars hun beste beentje voort en zijn er binnen en buiten verschillende installaties, performances en projecties te zien.

Dumboartsfestival.com

Amanda Browder

De charme van DUMBO is dat waar je ook bent de installaties altijd een dialoog aangaan met de omgeving en de twee bruggen, de Manhattan Bridge en de Brooklyn Bridge, waar de wijk onder is gebouwd.

Rachel Hayes

Stephen Dupont

De kwaliteit van de kunstenaars die we gezien hebben bij de open studio’s loopt ver uiteen, over het algemeen is het matig tot slecht met een enkele uitschietter. De gangen waar deze geweldige ateliers zich bevinden zijn vaak nog interessanter dan het werk zelf, de rotzooi die kunstenaars maken heeft als altijd zijn eigen esthetiek en de Moleskine schetsboekjes zijn in geen enkel atelier nog weg te denken. Maar uiteindelijk is het enige dat ik eigenlijk echt zou willen aanschaffen het poesje bij de Pakistaanse tweedehandswinkel.

Abraham Brewster

Christopher Wynter

Gregory Skolozdra

De poes in eerder genoemde Pakistaanse tweedehandswinkel.

Galapagos Art Space

Het programma van Smack Mellon is erg goed en de moeite waard om bij te houden. De ruimte leent zich voor mooie tentoonstellingen. In de voorruimte zien we het werk van Adriane Colburn en in de achterruimte is werk te zien van een kunstenaar die we kennen van de open ateliers beneden, Cheryl Molnar, ze maakt romantische landschappen van interessante collages met mooie perspectieven.

Adriane Colburn

Cheryl Molnar

In het Smack Mellon Artist Studio Program, Skye Gilkerson.

Projectie onder de Archway.

Tidal Voyage van Newton Creek Armanda.

Al met al is DUMBO in elke tijd van het jaar een geweldige wijk om te bezoeken om je te laten inspireren door architectuur, skylines, doorkijkjes, straten, galeries, parken, restaurants en vele interessante winkels.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*