ArtMen

Krabbé en leuke kwajongen Bade komen buurten en bespiegelen. Niet te hebben allemaal, maar volledig toe te juichen dat de AVRO het weeeeer probeert: laagdrempelige toegangelijke kunsttelevee bakken. Vorige versie rellen met Jiskefet mislukte jammerlijk. Verse Rembrandt was curieus en met een andere insteek. Hoe moeilijk kan het zijn.*

Vanavond Kritische Kunst met Iris en Natasja Kensmil, Ronald Cornelissen, Sander Reijgers, Jota Castro, William Kentridge en vooral schuimbekken over Jeroen Jongeleen.

Eerdere afleveringen/meer info:

avro.nl/artmen

*Vice kan het wel. Canvas heeft met de Canvas Connectie een mooie formule: kunstenaar krijgt portret en geeft zijn tips van de week. Gewoon kunstenaars aan het woord, beelden laten zien. En als je dan toch kunst wilt laten duiden: ik ben groot fan van Joost Zwagerman. Supersterk op papier in de Volkskrant en enthousiasmerend bij DWDD.

About Jeroen Bosch 4752 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

7 Comments

 1. Ik trek al mijn reserves en vooroordelen in, gebaseerd op de eerste uitzending: prima programma. Leuk, fijn om te zien en ook JJ kwam prima uit de verf. Goed gemonteerd.

 2. @JB Cynisch bedoelt mag ik hopen..?
  Amper vragen over de context van Jeroen’s werk met de rest van z’n ouvre. Eén lange tirade van Jasper Krabbé omlijst met joligheid van Bart. En als laatste shot half weg-ge-edit, Jeroen’s nek en de uitroep dat hij “een spiegel” is. Vindt je echt dat je iemand met zo’n item recht doet?

 3. Nee RV niet cynisch bedoeld. Vragen naar context, rest van oeuvre: tja het is dwdd style. Daarover moet je ook niet klagen dat er maar een minuutje muzak gespeeld wordt, dat Van Nieuwskerk te hijgerig is etc. dan kritiseer je iets niet op wat het is.

  Vijf of zes kunstenaars/kunstwerken kwamen langs, volgens mij nu bijna actueel – als JJ nog in Nest is – dat is prima, was leuk om te zien.

  En mooi ge-edit: JJ deed het uitstekend met inzet over de context van zijn werk (dat het anders is in de openbare ruimte, dat hij vragen stelt etc) Het programma heette niet Uren Met Jongeleen.

  Het viel me alleszins mee. Alleen in het midden een korte wandeling van de presentatoren “na Picasso’s Guernica is er nog oorlog gevoerd – heeft kunst wel zin?”

  Sander Reigers, de Kentsmils, Kentridge: passeert allemaal keurig de revu en verder moet je zelf maar gaan kijken – is het die laagdrempelige introductie mbt hedendaagse kunst, kunst van nu die nodig is.

 4. typisch dat krabbe meteen zo steigert als jongeleen suggereert dat ook hij subsidie krijgt via de publieke omroep, alsof je dan ergens schuldig aan bent .

 5. Grüss Gott, Herr Spiegel en de rest, ik kom ook op de fernseher aanstaande zaterdag 12 Januari 2013. Avro’s Kunstuur!
  17.32 uur 4Art: Hedendaagse Kunst –Marc Bijl
  Marc Bijl gebruikt vaak symbolen, iconen en logo’s in zijn kunst waarmee hij zijn kijk op de maatschappij weergeeft. Bart Rutten spreekt met hem in het Groninger Museum.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*