About [Redactie] 8950 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

4 Comments

  1. Mooi artikel van Frank van Vree. Alleen, wat de PvdA betreft leeft-ie in een idealistisch verleden dat niet meer bestaat. Jan Kassies is 17 jaar geleden overleden, de volksverheffing van de SDAP is van nog langer terug.

    De PvdA is een partij die niet kiest voor kunstenaars of programmamakers. Al lang niet meer. Grof gezegd: De PvdA wil geen 1000 bloemen laten bloeien, maar kiest voor de omweg via Joop van den Ende. Anders gezegd, voor de instrumentalisering en inperking van de kunst.

    De cultuurpolitiek van de VVD is eerlijk in de kaalslag. Daar hoeft geen enkele hoop over te bestaan. De cultuurpolitiek van de PvdA is echter erger, want hypocriet. De partij heeft niet ingezet op het terugdraaien van de kaalslag door de VVD. Ondanks de mooie woorden van Jetta Klijnsma die achteraf niets waard bleken. Zoals zo vaak.

    Eigenlijk verbaas ik me over de verstandige Frank van Vree die alle schijnbewegingen van Ronald Plasterk gemist heeft. De minister die de ballen verstand van kunst en cultuurbeleid heeft, en dat tot op de dag van vandaag goed laat blijken.

    In zo’n sfeer vinden VVD en PvdA elkaar simpelweg. Laten we voortaan niet meer omkijken naar Jan Kassies of de volksverheffing van ooit. De PvdA heeft het voordeel van de twijfel op cultuurbeleid verloren. Want als het erop aankomt levert landelijk de partij keer op keer niets. Tegen beter hopen in stelt de kunst, de kunstenaars en de kunstliefhebbers teleur. Deze PvdA is verloren voor de kunst. Laten we het volop beseffen. Het wezen zegt meer dan de schijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*