Clown Bassie over subsidie

Let op zijn openingszin; die is tekenend. (En de tweede, de derde, […] de achtste zin evenzeer.) Zijn vrouw is een niet onverdienstelijk schilderes én hij heeft ook nog eens verstand van kunst. Dat verwacht je niet van zo’n clown. “Juist als je het slecht hebt, dan ga je als artiest te keer.”

Over verenigingen is Clown Bassie scherp en helder: “Die moeten pannenkoeken en poffertjes bakken, draaimolentje erbij, en van die inkomsten moeten die verenigingen zich eigen mee bedruipen.”

Hyperrealisme van tot oud vleesch verworden ressentiment met een olijk rood plat neusje.

Waarschuwing/disclaimer: is niet om te lachen.

youtube.com/watch?v=Soy37CTrn2g

About Jeroen Bosch 4660 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

4 Comments

  1. Wauw ik vind dit filmpje al meer kunst dan alle kunst bij elkaar. Toch ben ik benieuwd wat Bassie en Adriaan met een groter budget (subsidie? Sponsors?) voor elkaar hadden gekregen. Ik denk dat het de Nederlandse Coen Brothers waren geworden. Drommels drommels drommels die clown en acrrrrrrrrrooobaaaaaattttttttt

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*