Horizonverticaal, Roodkapje/worm, Lokatie Z @ Kunstvlaai

Misschien een wat ongelukkige plek voor Horizonverticaal. In de voormalige fietsenkelder na de kakafonie van Roodkapje en Worm zullen ze spontane doorloop missen. Verstopt haast daarachter en de eerste paar dagen ook nog eens Koud en Donker ligt een zorgvuldige presentatie met opkuis, bezemdrift en gewitte muren op vers volk te wachten.

Centraal een enorm paardentapijt van Caroline de Bruijn.

Tekeningen Stefan Kasper

Tom Abbink.

Vincent Uilenbroek

En afpelschilderijen Erik de Bree

Horizonverticaal is een actief Haarlems kunstenaarsinitiatief met 6 ateliers, 1 projectruimte met wisselende exposities en diverse randprogrammering. Op de kunstvlaai kunt u een “glimlach, een kop thee en een praatje over het getoonde werk” komen halen. Een kop thee. Wat zullen we daar van zeggen.

Ernaast Worm’s Egoplicht. (Negenletterwoord.)

Ruim van opzet zoals u ziet. Met nu en dan avondkabaal. (Elf letters.)

Meer opgepakt ingezet is Roodkapjes doorlopende Toine Klaassen en Jasper Griepinkshow.

Te gek aan Toine’s exercities is de inzet, de detaillering en de energieke fantasmogarie van koeleur, restgebruik en niet te vergeten zeepresten, worst en veren.

Een augiasstal aan kutzooi. Maar wel fraai gestapelde kutzooi.

Geheime boodschappen in lippenstift geschreven.

Bestek van de koning.

Cocaïne voor thuisgebruik.

Een iets.

En een heerlijk badje om uzelve eens in op te frissen.

Ga daar waar de indiaan gaat bij de ingang gelijk rechts de krochten in daar waar Roodkapje huist.

Helemaal aan de andere kant van de gebouwen in de bovenste verdiep van de sportzaaltoren huist lokatie Z uit Den Haag.

Als ik iets niet had willen missen/kennis willen maken met dan was het wel deze vreemde inzet van Basten Rolf Stokhuyzen: een ontmoeting tussen de hedendaagsche kunsten en financieel derivatieve praktijken.

Het is misschien wel de mooiste ruimte van de kunstvlaai. Er zijn vele mooisten, ook klein danwel bad. Maar het is wel de grootste en meest ruime van opzet en optorenend boven alles uit.

Maar net als horizonverticaal en de Roodkapjes misschien licht over het hoofd gezien – het ligt niet aan logische route maar loopt dood.

Producten stofvrij uitgestald.

Glasvezelvrije manifesten.

Locatie Z huist in Villa Ockenburgh in Den Haag, een monumentaal atelierpand dat op verkrotten staat. 13 ateliers, prachtlokatie afgelegen in Kijkduin. To be continued tot het over is/er een hotel of anderszins kostendekkend renovabels in komt.

Althans zo werd mij verteld.

kunstvlaai.nl/2012

About Jeroen Bosch 4734 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

4 Comments

  1. Lokatie Z: mooiste ruimte + pronte tentoonstelling; atmosfeer/kleur perfect + wijds uitzicht op het financiële gespuis van de Zuidas. Nice!

  2. mooi RESTGEBRUIK, en wat dacht dacht je van EGOPLICHTER (je houdt ons wel bezig!)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*