Disney ’46 The Story of Menstruation

Menstratie

‘The Story of Menstruation is believed to be the first film to use the word vagina in its screenplay. Neither sexuality nor reproduction is mentioned in the film, and an emphasis on sanitation makes it, as Disney historian Jim Korkis has suggested: “a hygienic crisis rather than a maturation event.”‘

Het wonder der menstruatie, in de jaren veertig en vijftig haarfijn uitgelegd aan de Amerikaanse scholier door de firma’s Kotex & Disney.

Youtube.com/watch?v=_l9qhlHFXuM (video na de klik)

About Niels Post 3640 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*