Re:Rotterdam 2013

    Het pand aan de Blaak met Lucebert’s bekendste tekst op de kop.

Met Art Rotterdam als aanjager barst begin februari de Artweek Rotterdam uit haar voegen. Art Warehouse waar eerder de Raw Artfair huisde en de Raw Artfair in de Santos pakhuizen, in Lantaren Venster Prospects en Concepts, de Talent Show van het Mondriaanfonds, Art Rotterdam Projections met videokunst in LPII, de designbeurs Object Rotterdam in het NAi en op Blaak 16 een nieuwe editie van kunstenaarsbeurs Re:Rotterdam.

Naast naar Art Rotterdam – met het verscheiden van Art Amsterdam nu de enige volwassen Nederlandse kunstbeurs – ben ik het meest benieuwd naar inzet en opzet van Re:Rotterdam. Niet alleen omdat ik er zelf vers werk ga tonen.

Vorig jaar groots ingezet aan de Maas, dit jaar in een immens kantoorpand aan de Blaak vormt het één groot kunstenaarspodium in de hel die kantoorinterieur heet. Van enig klassiek beursgevoel met standjes van schotjes zal geen sprake zijn. Wel van iets anders – maar wat precies?

De kunstmarkt is oerconservatief. Sinds jaar en dag rekenen galeries bemiddelingspercentages die je in geen enkele branche treft. Op Re:Rotterdam vertegenwoordigen kunstenaars zichzelf. Kunstenaars zullen nog meer zelf gaan doen en in die zin biedt de Re: mogelijk een blik op de toekomst.

Waar de vorige edtie mank liep door de aanwezigheid van wat winkeltjes en galerietjes en kruimels en beschuit uit het alternatieve circuit hoop ik op een bruisend amalgaam van vlammende kunstenaarspresentaties onder de systeemplafonds.

U kunt nog inschrijven.

Voor zover ik weet:
– Twee verdiepingen sculptuur
– Een feestruimte
– Een verdieping Galerie Jaap Sleper
– Vier verdiepingen kunstenaars

Met tweehonderd inschrijvingen wordt komende weken een definitieve selectie gemaakt. Ik hoop op Qualiteit met hoofdletter Q.

rerotterdam.com/2013

About Jeroen Bosch 4753 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

4 Comments

  1. Blaak 16 is het dacht ik. En er is een new and improved Re:staurant! Verse koffie en taarten, verse broodjes, verse avondmaaltijden!

  2. Vond vorig jaar ook de winkels, galerietjes, kruimels en beschuit juist een meerwaarde. Ook daar gebeuren boeiende dingen en die mogen een interactie aangaan met het ‘gevestigde circuit’.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*