Adrien Tirtiaux – The Great Cut @ Stroom

Adrien-Tirtiaux-Stroom0

Waar normaal een tentoonstelling veilig binnen de vier muren van de tentoonstellingsruimte blijft, is Stroom geheel open getrokken. Adrien Tirtiaux grijpt in en verbouwt het instituut niet alleen fysiek. Het instituut Stroom is onderwerp en de medewerkers zijn performanten.

stroom.nl/paginas/pagina.php?pa_id=2638169

stroom

In de entree wordt gezaagd gewerkt en gebouwd voor de finissage zondag 16 december.

Adrien-Tirtiaux-Stroom

Adrien-Tirtiaux-Stroom3

Adrien-Tirtiaux-Stroom2

Geen medewerker zit nog gewoon op zijn plaats.

Adrien-Tirtiaux-Stroom4

Adrien-Tirtiaux-Stroom5

De burelen zijn publiek geworden.

Adrien-Tirtiaux-Stroom6

De lunchtafel staat onder een hoek van 20 graden.

Adrien-Tirtiaux-Stroom9

Adrien-Tirtiaux-Stroom8

Adrien-Tirtiaux-Stroom7

Adrien-Tirtiaux-Stroom11

Adrien-Tirtiaux-Stroom10

De vergadertafel in kantoor van directeur Arno van Roosmalen.

Adrien-Tirtiaux-Stroom12

Adrien-Tirtiaux-Stroom22

Adrien-Tirtiaux-Stroom23

Adrien-Tirtiaux-Stroom24

Een grote golfbeweging door het gebouw. Van de kelder tot de zolder.

Ongekend en dwars toont Stroom zich opnieuw van een beste kant. Je moet maar durven: de hele instelling, de hele organisatie speelt gedwongen mee. Een experiment zonder weerga. Uniek en niet eerder vertoond.

Opnieuw moet ik met superlatieven strooien. Een absoluut hoogtepunt van het jaar.

Waar normaal bij vreemde ingrepen het kunstalarm afgaat en zo vervreemding automatisch kaltgestelt wordt is deze beweging effectief de hele organisatie door. Ook de betekenis van Stroom als instituut, als podium, als tentoonstellingsplek staat op een podium.

Gaan! Dit is verplichte kost, must see. Maak het mee, op de valreep. Het sluit al aanstaande zondag 16 december.

IMG_0034

“De twaalf weken van Expanded Performance worden feestelijk afgesloten met een middag vol activiteiten, zoals een rondleiding door Adrien Tirtiaux langs The Great Cut; de vertoning van The One Minutes performance filmpjes die zijn gemaakt tijdens Stad School; performances door Dynamics-Of-Performance (The Belgian Job) en studenten van de KABK (afdeling ArtScience); en enkele resultaten van een experiment met publieksparticipatie door Judith Schoneveld van Zeebelt. En er is natuurlijk een afsluitende borrel!”

stroom.nl/activiteiten/lezing_symposium.php?l_id=9853532

About Jeroen Bosch 4753 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*