Jan Robert Leegte @ Joey Ramone

Jan-Robbert-Leegte-1

    Selection behang

Een webshow vertalen naar een galerie, daar moet je wat op verzinnen.

Jan-Robbert-Leegte-3

Jan Robert Leegte beamt zijn openingsscherm en monteert op de juiste plaats dibond thumbs.

Jan-Robbert-Leegte-5

Zulk werk, puik werk.

Random Selection in Random Image is een van mijn absolute favorieten. (Must click & F5) Het is raadselachtig, poëtisch, gaat helemaal nergens over maar is tegelijkertijd akelig concreet. Zo’n random selectie, die wil wat.

Jan-Robbert-Leegte-4

Frameborder uit de oude doosch (1999) [doet me ergens denken aan eigen werk uit het first virtual museum of arts uit de begintijd]

Jan-Robbert-Leegte-5a

Detail van het behang van de openingsfoto.

Jan-Robbert-Leegte-6

Verder variaties op een thema – mountainsanddropshadows.com

Jan-Robbert-Leegte-7

Ook in de smaak reguliere print verkrijgbaar.

Jan-Robbert-Leegte-9

Centraal draait ‘portrait of a webserver‘ op een oude Mac.

Jan-Robbert-Leegte-8

    Leegte IRL

Mountains, Drop Shadows, Source Code and Stuff van Jan Robert Leegte is nog te zien tot 18 mei bij Joey Ramone. En online op leegte.org. Samesame but different. Ik geef grotendeels de voorkeur aan de natuurlijke habitat van zijn werk, internet alleen.

Screendumps op dibond leveren gratis browserranden mee – die zullen mooi vertanen met de tijd – maar screendumps zijn niet klikbaar en ververs je niet. Mooi efemeer en ongrijpbaar online werk wordt niet meer als foto maar eerder omgevormd tot obscuur objet du désir alleen.

Gaat dat zien:

joeyramone.nl

About Jeroen Bosch 4753 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*