Christophe Coppens @ Boijmans

Christophe-Coppens

Een woord: Superb.
Drie woorden: Laat je verrassen.

Dus nee niet dit postje bekijken maar gewoon toevallig binnenlopen en je verwonderen over de presentatie van Christophe Coppens “21 jaar lang actief als ontwerper van accessoires”

boijmans.nl/nl/7/kalender/calendaritem/1269/christophe-coppens

Voor wie de spoiler trotseert:

Christophe-Coppens2

Dat gele licht is cameragekte – ik heb dat niet als zodanig ervaren.

Christophe-Coppens3

Christophe-Coppens4

Christophe-5

Christophe-Coppens6

Christophe-Coppens7

Christophe-Coppens8

Wel frappant dat zo’n modekoning schijnbaar moeiteloos iets op de catwalk zet. Muziekje derbij. Geluid is een fijn (ont)luisterend ding en soundtracking wordt terecht niet vaak gebruikt. Hier subtiel en genadeloos ingevoegd en voornaamste reden dat ik het zo goed vond vrees ik.

Of was er geen muziek bij, was dat van de buren?

Twee vrije associaties: Keith Tyson in de Pont met z’n blokjes muk & zut is ook geometrisch uitgezet in een veld en ooit heeeel lang geleden zag ik de legendarische Kippenberger The Happy End of Franz Kafka’s “Amerika” in de grote zaal van Boijmans met volle stapels dit en dat en zus en zo.

Maar dit is anders.

Een Han Nefkens Fashion on the Edge ding.

Liefhebbers bekijken de video op Arttube arttube.nl/en/Boijmans/Christophe_Coppens (5 minuut 55) maar liever gewoon eerst langslopen.

Erg goed/must see.

boijmans.nl/nl/7/kalender/calendaritem/1269/christophe-coppens

About Jeroen Bosch 4753 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*