Thomas Bayrle @ Wiels

ThomasBayrle0

Ik proef pret bij Thomas Bayrle. Van een geserreerde Tauba Auberbach op de benedenverdiep naar drie verdiepingen vrijmoedig knip en plakplakplak van Bayrle. Veelkleurige herhaling, lekker dingetjes maken.

ThomasBayrle2

Misschien kent u Thomas Bayrle nog van het reuzenvliegtuig opgebouwd uit kleine vliegtuigjes in de Documentahalle afgelopen Documenta.

Wiels biedt drie verdiepingen extended replay met veel meer van hetzelfde.

ThomasBayrle3

ThomasBayrle4

ThomasBayrle5

ThomasBayrle

“Geachte heren van La vache qui rit
Uw koei kan er miscchien om lachen
Maar ik niet”

(Ik kan het niet nalaten: een klein citaat uit een ingezonden brief van Bert Vandeslagmulders uit de tijd dat Kamagurka nog leuk was. Heeft niets met Bayrle te maken maar alles met die veelvuldig gebruikte koe.)

ThomasBayrle9

ThomasBayrle8

Bier uit bier.

kopje

U vat de drift. Er staat daar in 3D een kopje uit kopjes en een blikje condensed milk uit blikjes condensed milk.

bayrle88

Maar er is meer:

ThomasBayrle10

ThomasBayrle11

ThomasBayrle12

ThomasBayrle13

ThomasBayrle18

ThomasBayrle15

ThomasBayrle14

Draaiende motorblokmodellen met geluid. Ik vind het niks maar het kan. Maakten met het vliegtuig eveneens eerder furore in de Documentahalle.

ThomasBayrle16

ThomasBayrle17

De afdeling mode/geile neukseks op zolder. De knip en plak bestaat hier uit copulerende of anderszins in stemming verkerende medemensen. Vreemd genoeg heb ik de details niet gefotografeerd.

Het contrast met Tauba Auberbach op de benedenverdiep is groot. Ik moest denken aan Fuchs coupletten in het Van Abbe midden jaren tachtig. Toen Armando/Palermo, Polke/Frischl, nu in Wiels Auberbach/Bayrle. Het zijn niet alleen ogenschijnlijk knettercombinaties. Contrastrijk en een wereld van verschil. Het maakt het bezoeken wel verrassend en avontuurlijk.

Wiels dus. Wat een aangename kennismaking.

Thomas Bayrle is nog te zien tot 12-05.

wiels.org/nl/exhibitions/404/ (Leuke URL)

About Jeroen Bosch 4659 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*