Een Nam June Paik gerestaureerd

Nam June Paik

“The work is either a conservator’s nightmare or a conservator’s dream, having every potential problem, from obsolescent exhibition and playback equipment to outdated video technology. Equally important, I was aware of the conceptual challenges linked to conserving Nam June Paik’s media sculpture.”

Fascinerend leesvoer en video-interview, MoMA conservator Glenn Wharton biedt een blik achter de schermen tijdens de restauratie van Paiks Untitled (Piano).

Youtu.be/rO_lwjhoSiU (video na de klik)

About Niels Post 3640 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*