Verdult als peetvader

Verdult als peetvader

“The seeds of digital cumbia go back to the 1960s, to the family apartment of a Dutch electronics executive who had come to South America for work. His eight-year-old son, Dick Verdult – who would later be known as Dick El Demasiado, the godfather of experimental cumbia in Argentina – used to listen to the thump of the music through the wall as the family’s maid played it on her radio. “Cumbia was the music that made our housemaid happy,” he recalls. “It was the music of the maids.’”

Celulitis Popular, nu ook buitengewoon gewild bij de dames en heren van de BBC.

Bbc.com/culture/story/20130823-updating-the-buenos-aires-beat

About Niels Post 3618 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*