Reci-Pro-City @ Park Tilburg

Reci-Pro-City @ Park Tilburg

    Marcel Berlanger

Op steenworp afstand van De Pont opende afgelopen zaterdag Park haar deuren. Met Rob Moonen als grote initiator (samen met René Korten, Reinoud van Vught, Linda Arts, Koen Delaere en Niek Hendrix) is een voormalige kapel de afgelopen maanden verbouwd tot triple A tentoonstellingslokatie.

Tilburg doet het. Naast toonaangevende (muziek)festivals als Incubate en Roadburn is Tilburg weer een prachtpodium rijker. Kijken is gaan.

T/m 17 november a.s.

Park013.nl

ParkTilburg_2013_oktober_02

Misschien wel het kunstenaarsinitiatief met de mooiste tentoonstellingsruimte van Nederland.

ParkTilburg_2013_oktober_02

Voor de aftrap nodigden Moonen, Korten, Van Vught, Arts, Delaere en Hendrix elk een kunstenaar uit hun netwerk uit. Een van de doelstellingen is kunstenaars die elkaar nog niet kennen met elkaar, en met Tilburg, in contact te brengen.

ParkTilburg_2013_oktober_02

Yago Hortal

ParkTilburg_2013_oktober_05

ParkTilburg_2013_oktober_02

Andrew Putter

ParkTilburg_2013_oktober_02

Jean Bernard Koeman

ParkTilburg_2013_oktober_02

ParkTilburg_2013_oktober_02

Jan Roeland

ParkTilburg_2013_oktober_02

Kristina Schuldt

ParkTilburg_2013_oktober_02

ParkTilburg_2013_oktober_02

Tip voor uw aankomend bezoek aan Tilburg, op 26 oktober driegangendiner bij De Pont, Textielmuseum en Park.

T/m 17 november a.s.

Park013.nl

About Niels Post 3653 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

5 Comments

  1. Er staat daarom ook “misschien” voor JB, De Fabriek in Eindhoven is ook heel erg fijn. En de nieuwe ruimte van MU, maar da’s dan weer geen kunstenaarsinitiatief.

  2. Of de ruimte de mooiste is of niet is van minder belang.

    Dat er energie gekanaliseerd wordt die tegen het kunst- en cultuurpessismisme van het huidige neoliberale tijdsgewricht in gaat en dat het door kunstenaars zelf geïnitieerd is, is een veel belangrijker en voor anderen mogelijk hoopvol signaal.

  3. Absoluut hoopgevend signaal. Dank! Vergelijkbaar initiatief is in Arnhem:’Circa Dit’. En er zal nog veel meer ontstaan buiten de geijkt paden om. Als de druk maar groot genoeg wordt, blijkt dat kunst de beste overlevingsstrategie is. Zie bijvoorbeeld de recente golf van creativiteit in Turkije in de ‘Gezi protesten’.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*