JODI Home/Go Home @ Showroom MAMA

jodispl

Ik ken er die enigszins overeten geraakten aan de kapotte browsers, stukspelletjes en aanverwante crashware van de Jodi’s uit de begintijd van het internet. Prijs van stardom allover, tol van de roem: op zeker moment heb je het wel zo’n beetje gezien als het zo vaak is te zien. Crashware als badkip of wolk.

Een zekere mate van kunst die op kunst lijkt maakt dat het (grote) publiek het als zodanig kan omarmen: “Ah het doet het niet – zal wel kunst zijn.” En subsidient past het dankbaar in een hokje. Het aanvankelijk succes ligt in herkenbaarheid.

Bovenstaand doet de Jodi’s schromeloos tekort en staat los van hun kwaliteiten: in decennia is hun werk breed en ruig, ongepolijster geworden maar tegelijk kenmerkend en eigen gebleven.

jodi1

In MAMA nieuwe straffe zooi, een fijne, slimme toffe tentoon. Meer van hetzelfde maar toch ook helemaal anders. Aan de rol met je foon: schudden draaien klikken.

jodi5

jodi4

Ja doe es iets.

jodi3

jodi8

jodi7

Omdat ik nergens aan mee hoef te doen blijft mijn participatieallergie bescheiden en op de achtergrond.

jodi2

Balletje balletje?

jodi6

Geen touw aan vast te knopen kortom. Drempels slechten ho maar. Ik denk niet dat veel bezoekers zich geroepen voelen te gaan pixelschudden met hun mobiel op grond van de minimale ‘aanwijzingen’. Maar het lijkt net of er wat is gebeurd.

En er gebeurt nog van alles – belooft MAMA’s website.

llklkl

In de andere ruimte klassiek browserfest: push eens een pixel. (U moet er voor naar de MAMA’s en als het niet kapot is werkt het.)

1pixelpusher.com

Supergaaf en helemaal des Jodi’s zijn de aanhangende bonusshows online.

JODI curated by Rafaël Rozendaal

Untitled-1gfgfgf

JODI curated by Constant Dullaart

Nog tot 9 maart in Showroom MAMA:

showroommama.nl/nl/projecten/612/JODI-HomeGo-Home

About Jeroen Bosch 4743 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*