Folkert de Jong & Henk Visch @ Middelheim

Folkert-de-Jong-Middelheim-1

Opmerkelijk verkleurde esthetische stillevens van Folkert de Jong en een soort 3D-schetsboek van Henk Visch op twee speciale tentoonstellingen in het onvolprezen park Middelheim onder de rook van Antwerpen.

Folkert-de-Jong-Middelheim-2

Folkert-de-Jong-Middelheim-7

Folkert-de-Jong-Middelheim-6

Folkert-de-Jong-Middelheim-8

Folkert de Jong hinkt wat op twee benen. De bronzen poppekes voelen een beetje aan als hardware versies van zijn styrofoam en polyurethaanschuimen signature dishes. Waar de vaart van het kleurrijke piepschuim huizenhoge eigenheid heeft, voelt dit als boem, waarom brons? Omdat het dan buiten kan?

Folkert-de-Jong-Middelheim-9

Heel erg van nu: de esthetica van de bronzen kartonmat en de plastieken bekertjes. Voor $$$ verduurzaamde eurotrash.

Folkert-de-Jong-Middelheim-91

Folkert de Jong – Amabilis insania. De beminnelijke waanzin. Nog tot 6-4 2014

middelheimmuseum.be/Museum_Mid[…]EXPO/2013-EXPO-Folkert-de-Jong.html

henk-visch-middelheim-1

Aan de andere kant van de weg en het park de kleine tentoon Precies zoals ik het me herinnerde – Henk Visch in het karakteristieke Braempaviljoen.

henk-visch-middelheim-2

Henk Visch in onnederlands – of misschien juist heel Nederlands – met zijn kenmerkende figuratieve signatuur. ik ben een liefhebber.

henk-visch-middelheim-3

Een Visch lijkt altijd op een Visch; razend knap hoe hij steeds aan de kitsch ontsnapt.

henk-visch-middelheim-4

Hoewel… Maar dan dit… een uitdragerij van 3D-schetsen, een van alles op een kartonnen loper. Ik vind het geweldig dat-ie het durft.

henk-visch-middelheim-5

Erm…

_DSC2335

Koekkoek!

henk-visch-middelheim-6

Een klein Vischje.

Of het zo bij elkaar buitengemeen overtuigend is – ik waag het te betwijfelen. En toch… Visch heeft last van aangename gekte en stoort zich klaarblijkelijk geenszins aan het Hoe Dien Ik Mij Als Kunstenaar Te Gedragen.

henk-visch-middelheim-7

Buiten voor de deur een reuzenvisch.

henk-visch-middelheim-8

Het gouden been ontbreekt niet. Goud in de zin van topwerk. Ongelimiteerde oplage. U koopt/Henk giet. Noch einmal – en voor 3000 € heeft u versche Visch in huisch.

Henk Visch – Precies zoals ik het me herinnerde. Nog tot 23-3 2014

middelheimmuseum.be/Museum_Midde[…]14-EXPO/Henk-Visch.html

About Jeroen Bosch 4753 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

1 Comment

  1. Heel overtuigend zoals de rol papier diagonaal in de ruimte ligt. Wat moet je er anders…de beelden vallen weg tegen de vloer. Een plezier om te zien en meesterlijk gedaan. Wat een fijn park overigens, dichtbij en aan de snelweg. Gaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*