How Sony’s Betamax lost to JVC’s VHS Cassette Recorder

How Sony's Betamax lost to JVC's VHS Cassette Recorder

“In 1976 Sony introduced the Betamax video cassette recorder. It catalyzed the “ondemand” of today by allowing users to record television shows, and the machine ignited the first “new media”; intellectual property battles. In only a decade this revolutionary machine disappeared, beaten by JVC’s version of the cassette recorder.”

Youtu.be/ddYZITaxlTQ (via Neatorama, video na de klik)

About Niels Post 3618 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*