New York Has Solved the Problem of Public Art. But at What Cost?

“Everything is so planned and ordered that the imagination and emotions are driven out of these spaces. When I’m on the High Line, walking single-file and darting around people, or seated on one of the placed bench-features, I note a narcosis slipping in, a numbness that clouds my focus and turns me into an extra here, just another closed-programmed system […]”

“The new hyperspaces are parks only for the day. Not for the night. The new spaces are not for dreaming. Or love, writing, working, worrying, or anything unknown. At night, these gussied-up spaces are for whatever entertainment might be planned. And maintenance crews.”

Must read van Jerry Saltz over kunst en architectuur in de openbare ruimte van nu.

Vulture.com/2015/12/how-new-york-solved-the-problem-of-public-art.html#

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*