De geheime deur van Golden Gate Park

De geheime deur van Golden Gate Park

Het doet denken aan het zaagmannetje in Amsterdam. Een juweeltje waar je bij toeval tegenaan loopt. Een op maat gemaakt deurtje biedt toegang tot een omgezaagde boomstam. Binnenin achtergelaten cadeautjes en briefpost.

Met dank aan het internet blijkt de deur afkomstig van Tony Powell en zijn zoontje Rio. Het is het tweede exemplaar dat het duo in Golden Gate Park heeft geplaatst. Deur nummer 1 zorgde voor nogal wat media aandacht en werd na een paar weken verwijderd omdat hij zat vastgemaakt aan een nog levende boom. In overleg met de parkwachters van dienst is er een nieuwe plek gezocht en gevonden. Op de site wordt de locatie van bovenstaande deur niet vermeld. Dat wordt zoeken (en het park is groot).

Faerydoor.net

De geheime deur van Golden Gate Park

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*