Kunstwerk van het jaar

„White American Flags“, 2014, Wermke/Leinkauf

    White American Flags, 2014.

“In the night from July 21st to July 22nd Wermke/Leinkauf hoisted two hand-sewn white American flags on the towers of Brooklyn Bridge.”

Dit is zo goed. Drie weken geleden verdwenen onverwacht de twee Amerikaanse vlaggen bovenop de Brooklyn Bridge in New York en bleken ze vervangen door twee witte exemplaren. Een stunt die lang niet iedereen kon waarderen. Vandaag maakten Mischa Leinkauf en Matthias Wermke in de New York Times bekend verantwoordelijk te zijn voor de grote wisseltruc.

“They only wanted to celebrate “the beauty of public space” and the great American bridge whose German-born engineer, John Roebling, died in 1869 on July 22, the day the white flags appeared.”

Nytimes.com/2014/08/13/arts/design/german-artists-say-they-put-white-flags-on-brooklyn-bridge.html

About Niels Post 3656 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

5 Comments

  1. Ge-wel-dig!

    De locatie, het nationale symbool van de VS, weegt hierin overigens wel erg zwaar hoor. Dezelfde actie op een andere plek maakt een stuk minder indruk. Truc van het jaar, zeker! Kunstwerk van het jaar? Denk het niet.

    hm…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*