Coming People 2014 @ S.M.A.K.

Lut-Vanautgaerden

    Lut Vanautgaerden, Who sees, who says?

Het beste van ‘Het beste van’ de rollover van eindexamenexpotoppers afgelopen seizoen is wel de expo Coming People 2014 in S.M.A.K. Het gelijkt wel bijzonder werk uitgelicht uit de collectie of in een bijzondere tentoon, maar het is vrucht van een wedstrijd tussen fris afgestudeerden.

Niet van echt te onderscheiden en pas aan het eind las ik een zaaltekst waar stond “een tweejaarlijkse tentoonstelling en wedstrijd met werk van kunstenaars die pas zijn afgestudeerd aan een Belgische kunsthogeschool.”

Nog tot 14-9.

smak.be/tentoonstelling.php?la=nl&y=&tid=&t=&id=615

Leyla-Aydoslu-3

Leyla-Aydoslu-2

Leyla Aydoslu

Lisette-de-Greeu22w

Lisette-de-Greeuw

Lisette de Greeuw

zaaloverzicht

Zaaloverzicht.

Jóhanna-Kristbjörg-Sigurdardóttir

Jóhanna Kristbjörg Sigurdardóttir

Bert-Huyghe

Bert Huyghe

Kasper-Bosmans

Kasper Bosmans

Magda-Amariorarei

Magda Amariorarei

Over het concept Coming People:

“S.M.A.K. wil zich toeleggen op een selectie van kunstenaars die nog maar pas zijn afgestudeerd maar al over voldoende maturiteit beschikken om deel uit te maken van een institutioneel platform. Op die manier wil ‘Coming People’ een brug creëren tussen het academische en het professionele domein.

De selectie van de kunstenaars gebeurt op een inhoudelijk onderbouwde manier door een internationale jury met onder andere Lorenzo Benedetti (directeur De Appel, Amsterdam), Martin Germann (senior curator S.M.A.K.) en Hilde Teerlinck (directeur FRAC Nord-Pas de Calais, Dunkerque). De jury maakt een keuze aan de hand van de portfolio’s van de pas afgestudeerden. De kunstenaars worden door de curatoren vervolgens professioneel begeleid op vlak van presentatie en omkadering, met het oog op een volwaardige, museale groepstentoonstelling. “

Nog tot 14-9.

smak.be/tentoonstelling.php?la=nl&y=&tid=&t=&id=615

About Jeroen Bosch 4753 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*