Openbare Werken @ Ruigoord

00-BastiaanvdVelden

    Bastiaan van der Velden

Tijdens ‘Openbare Werken’ te Ruigoord is er in De Grote Schuur een allesomvattende tentoonstelling van actuele Patafysische kunst (Bâtart) te zien. Tal van kunstenaars wiens werk tot de Patafysica wordt gerekend geven er acte de présence.

Bastiaan van der Velden opent de tentoonstelling met een poort van banieren waarin en passent ook meteen de uitgangspunten van de Patafysica worden uiteengezet.

ruigoord.nl/persbericht-openbare-werken-2014/

01-Lethe

Helmuth D. Lethe Jr. stelt een ‘Vergeetmasker’ uit de Fabelam cultuur tentoon.

03-RoelvanTimmeren

Collages van Roel van Timmeren met beelden van de ‘Bosse-de-Nage’ figuur (lees Alfred Jarry).

4-Elfleterig

Het Elfletterig Genootschap (PJ Roggeband) toont ‘WOORDENBORD’, een Patafysische doorsnede uit de elfletterige collectie die vanaf 2002 dagelijks wordt ge-update.

5-GozewijnvanSoest

Meinbert Gozewijn van Soest met potlood en indigo portretten van o.a. de recent overleden Patafysici Johannes van Dam (links) en Louis Lehmann (rechts).

6-MarkManders

Vier kranten van Mark Manders waarin alle Engelse woorden eenmaal worden gebruikt.

7-Topp&Dubio

Topp & Dubio tonen ‘Balhalla’, een nieuwe installatie die haar definitieve vorm krijgt tijdens de eerste tentoonstellingsdag op 6 september 2014.

7-Topp&Dubio-Fautroll

Inclusief de onlangs in Riga opgegraven hersenpan van Dr. Faustroll (lees Alfred Jarry).

8-KSchippers

Behalve unieke werken ook enkele historische foto’s uit de collectie van Bastiaan van der Velden. Links K.Schippers in 1995 op zoek naar het erelid van het Collège de ‘Pataphysique Marcel Duchamp in Parijs en rechts de Spaans-Franse schrijver/dichter Fernando Arrabal met een treffende imitatie van Joep Neefjes in 2007.

9-AtteJongstra

Atte Jongstra, behalve romanschrijver tevens beheerder van de Bâtabeeldbank, met een nieuwe collectie betaalbare plaatjes.

10-HansVis(Laarman)

‘Vision’ van Hans Vis (geboren Laarman), de enige echte Ruigoorder van het gezelschap.

11-AjaWaalwijk

Klapstuk van de tentoonstelling is het ‘Patafysicum’ van Aja Waalwijk. Voor het eerst voor het publiek te aanschouwen met onophoudelijke rondleidingen door de kunstenaar zelf.

12-MatthijsvBoxsel

Tijdens de opening legt expert in de Morosofie Matthijs van Boxsel nog een keer uit hoe kunst en Patafysica zich tot en met elkaar verhouden.

‘Openbare Werken’ is alleen het komend weekend nog te zien.
13/14 september 2014 van 12-18 uur in De Grote Schuur te Ruigoord, Amsterdam.

Alle dagen zullen leden van de Nederlandse Academie voor Patafysica aanwezig zijn voor nadere uitleg.

Op zondag 14 september vanaf 16 uur vinden er ter afsluiting Patafysische voordrachten en performances plaats van o.a. Bastiaan van der Velden, ir. H.H. Spoorenberg, Robertas Narkus en Topp & Dubio.

OV: Regioliner 82 van Station Sloterdijk richting IJmuiden aan Zee (15 min)

ruigoord.nl/persbericht-openbare-werken-2014/

About Jeroen Bosch 4660 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*