Alchemy @ Nest Den Haag

nest7

    Des Nest huiskunstenaar Nuur met 7 ton zout en op de achtergrond tekst Lawrence Weiner

Mag je gewoon aanschouwen of verhoogt enige kennis van het watskeburt de vreugde van de kijker? Op zich staan de werken poëtisch gerangschikt. Maar meer dan gewoonlijk bij Nest lijkt een verhalend hoe/wat/waar onontbeerlijk.

nestruimte.nl/nl/projecten/alchemy

nest78

Zo zag ik een boek met niks. Dingen met/van niks zie je wel vaker binnen diverse vigerende stromingen eurotrash danwel zombie formalisme, who cares.

Maar… zo vertelde Eelco van der Lingen mij: alle inkt is uit het boek De Cosmos getrokken. Middels een procedé. Dat balletje, dat is die inkt. Ook wel “een kleine planeetvormige sculptuur”

Zo. Dat kijkt toch gans anders.

nest66

Frank Ammerlaan zoals we die kennen: groot met de olievlekkentruuk.

nest6

Myriam Holme: “De installatie ‘Entimmernd’ is een speels artistiek onderzoek met vloeistoffen die zich op een organische wijze vormen op het oppervlak van het verkreukelde alluminium. De statische lomp glazen brokken contrasteren met de fluiditeit van de inkten en de fragiliteit van het metaal. Waar de inkt en het metaal met elkaar een moeizaam verbond vormen daar blijven de glazen brokken stoïcijns afzijdig.”

Precies wat ik dacht.

nest3

Mooie serie driehoeken David Rickard. Een vuurpijl werd in een holle icosaëder (een regelmatig twintigvlak) ontstoken.

nest5

Geperforeerde zuurstoftank van Rickard. De frubbel metaal die er over heen ligt is het gesmolten residu van het uitgeboorde materiaal van de gaten.

nest4

Alastair Mackie maakte papier van wespennesten.

nestnavidnuur2

Magneten en ijzervijlsel in de berg 7000 kilo zout van Navid Nuur. Het zout ontrekt water uit de ruimte en het ijzer gaat roesten. We gaan hier nog wat zien. Dit serene werk gaat muteren.

navidnuur55555

nestnavidnuur

Dit kleine werkje van Navid Nuur is een gemarmerd stuk metaal, met roest, bloed en nonroestvloeistof.

hghghghghghgh

Prints Nuur.

Zoals altijd: met verhelderende vier minuten video.

Nog tot 2 november, inclusief breed opgezet sideprogramma.

Körmeling komt, Nuur spreekt: check de agenda.

nestruimte.nl/nl/projecten/alchemy

About Jeroen Bosch 4660 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*