The Art Forger Who Became a National Hero

The Art Forger Who Became a National Hero

    Van Meegeren painting “Jesus Among the Doctors” in court

“For six years — from 1932 to 1937 — van Meegeren voraciously studied the work and life of Vermeer, reading up on his techniques, colorations, brush strokes, and even personal affairs, with the ultimate goal of duping the art world that had denigrated him.”

Als een spannend jongensboek – geld, vrouwen, drank en nazi’s – het leven en werk van Han van Meegeren op een rij.

Priceonomics.com/the-art-forger-who-became-a-national-hero/

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*