Olafur Eliasson gekozen voor kunstwerk Stationsplein Rotterdam Centraal

bollen_477FFEDE0E7DFEB0C1257D95002BDB01_4

Twee wereldbollen voor op het stationsplein Rotterdam: fijne figuratie waar niemand zich een buil aan kan vallen van een grote naam: Olafur Eliasson.

“De commissie bestaat uit: Cees de Bruin (voorzitter), Adriaan Geuze (van West 8 Urban Design & Landscape Architecture en verantwoordelijk voor het ontwerp van de buitenruimte van Rotterdam Centraal), Jaap Guldemond (hoofd tentoonstellingen EYE Film Instituut Nederland en voorzitter Sculpture International Rotterdam), Els van Odijk (directeur van de Rijksakademie) en Karel Schampers (voormalig directeur Frans Hals Museum).”

B2ybFiZCcAA6RQu

    Kissing Earth (Bron)

De ballen worden waarschijnlijk niet van kaas gemaakt, maar:

“,,Hoe hoog het wordt, de uiteindelijke kleur en hoe we voorkomen dat mensen er op gaan klimmen, daar wordt nog over nagedacht,” aldus Eliasson.”

ad.nl/ad/nl/1038/Rotterdam/article/detail/3793610/2014/11/19/Rotterdam-krijgt-twee-gele-ballen-op-stationsplein.dhtml

About Jeroen Bosch 4659 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

9 Comments

  1. Grappig hoe in die volkse Rotterdamse ‘gewoonte’ de stedelijke ruimte van eigen titulatuur te voorzien, nu al voorzien werd in een handig pakketje: Rotterdamse ballen.

    Het plein is leeg ook erg fijn.

  2. Was het niet John Körmeling die ooit bij een schetsopdracht voor een brug kwam met het voorstel om op die plek géén brug te bouwen?

  3. Gaaf is – er komt 10.000 volt op te staan. je moogt er niet op klimmen en men denkt dat naast permanente bewaking hoogspanning de trick kan doen. Hospitality moet niet te dol worden natuurlijk.

  4. @NP Kormeling heeft overigens ook ooit een ontwerpvoorstel gedaan voor een Happy Street achtig kronkelstraatje met wachthuisje voor de stations langs de HSL. Daar mocht je wel op klimmen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*