Blu uit Berlijn

Blu, Berlijn

“In 2007 and 2008 i painted two walls at Cuvrystraße in Berlin (with the support of Lutz, ARTITUDE e.V. and its volunteers). In 2014, after witnessing the changes happening in the surrounding area during the last years,
we felt it was time to erase both walls.”

Interessante zelfcensuur van grootwandbezetter Blu als fuck you naar de nieuwe trendy buurtbewoners…als de toeschouwer van je werk je niet meer aanstaat haal je toch je werk weg? Hopeloos idealistisch of straffe actie, ik ben er nog niet helemaal uit ;^)

Blublu.org/sito/blog/?p=2524

(een bericht van Jeroen Erosie)

About [Redactie] 8950 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

8 Comments

  1. Het getuigt op z’n minst van een milde vorm van grootheidswaan of zelfoverschatting, maar het is z’n goed recht. Het heeft inderdaad ook wel iets, alhoewel ik hoop dat er geen toestemming aan vooraf is gegaan.

  2. “Don’t become the thing you hate”lijkt me het uitgangspunt geweest..het is me ook wat als je anti establishment statements worden omgezet in een stijgende huurprijs voor nieuw te bouwen appartementen, nogal paradoxaal, Berlijn 2014 in een notendop. Hoe verhoudt je je tot een stad die zo rap op schijnbaar alle fronten verandert..

  3. Zullen we de zwarte vlakken dan maar als nieuw werk van Blu beschouwen waarin hij anti-establishment statements maakt ten aanzien van de gentrificering van Berlijn en niet als het verwijderen van ouder werk?

  4. Blue goes Reinhardt, fade to black, back in black, black is bluetiful.

    Hij is wel mooi geworden zo al is die linker nog wat figuratief, net een silhouet.

    Ik had een ondergaande zon (ondergaan, vat u wel?) ook wel krek geworden. Ook als onderhuidse kritiek op wassende burgerlijkheid. Stijgende huurprijzen. dat smaak niet meer mag.

  5. Grappig, elitair verheven reageren op de nieuwe zogenaamde elite. Vrij overtrokken reactie..

  6. ‘your city’. ik vind m wel aardig als actie en waarom ook niet. het is z’n eigen tekening. de initiatiefnemer (die ook de wand heeft geregeld destijds) houdt kantoor aan de overzijde en als dat zicht dan toch wordt ingepikt door projectontwikkelaars voor nieuwe huurders, dan mogen die ook wel zelf hun eigen ‘streetart’ betalen. ‘reclaim’

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*