Een bank beroven als kunst, mag dat?

Joseph Gibbons, Bankroof als kunstproject

‘Joseph Gibbons, 61, a filmmaker and “visual artist’’ who taught for a decade at one of the world’s most prestigious universities, has gone rogue, robbing banks as part of his latest “art’’ project.

“He was doing research for a film,” said his dazzled cell-mate Kaylan Sherrard, 27. “It’s not a crime; it’s artwork… He’s an intellectual,”[…]’

Al vier keer deelgenomen aan de Whitney Biënale en regelmatig te gast op het Rotterdam Film Festival maar naar het zich laat aanzien nu definitief van het padje.

Interview met Gibbons bij Big Red & Shiny.

Nypost.com/2015/01/10/bank-robber-appears-to-be-screwball-former-professor/

About Niels Post 3645 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*