Clayton Patterson: Making Art on the Lower East Side

Clayton Patterson: Making Art on the Lower East Side

“Artist, activist, and author Clayton Patterson is the unofficial historian of New York’s Lower East Side. For over three decades he has lived in the neighborhood, establishing himself as fixture in the landscape that has been central to the development of New York’s underground scenes.”

“This is when gentrification first began in the neighborhood. We were seeing Chinese money go across Canal Street. It was huge. Because many believed that Hong Kong and Taiwan were going to be taken over by mainland China, so money was being sent to America. They were buying up buildings on the Lower East Side. People blame it on the artists, but it is the buying and selling of property that makes gentrification happen.”

Over Clayton Patterson gesproken, mocht u ooit in de gelegenheid zijn kijk dan Captured.

1981.nyc/clayton-patterson-making-art-lower-east-side/

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*