Oude negatieven van de punkscene in San Francisco

tijdvooreenlekkerbiertje

“John Roberts zat in de jaren zeventig op het Institute of Art in San Francisco en in zijn vrije tijd fotografeerde hij de prille punkscene van de stad. Hij maakte zijn beste foto’s in een klein punkhol dat The Deaf Club heette. The Deaf Club was een buurthuis voor doven waar van 1978 tot 1980 hardcoreconcerten werden gehouden. Daar kwamen vooral veel kunstacademiestudenten op af.

“Het was gewoon een goed idee: een ontmoetingsplek voor dove mensen die hun zalen verhuurden aan de allerhardste bands die ze konden vinden. Voor hen was het perfect, omdat zij de muziek niet hoefden te horen. En voor ons was het perfect omdat het een goedkope plek was om bands te zien spelen,” vertelt Roberts.”

Vice.com/nl/read/rediscovering-sfs-punk-scene-in-a-box-of-old-negatives-000

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*