Directeur Bremer van Wereldmuseum stapt op

Directeur Bremer van Wereldmuseum stapt op

“Stanley Bremer vertrekt vandaag als directeur van het Wereldmuseum Rotterdam na een vernietigend rapport van Gitta Luiten over zijn beleid, dat het Wereldmuseum tot aan de rand van de afgrond heeft gebracht. Ook zijn bestuursfuncties legt hij neer. Eerder zei hij nog aan te blijven als directeur, maar vandaag, op de dag dat een tweede rapport van de Rekenkamer verscheen over het functioneren van het museum, heeft hij zijn vertrek aangekondigd.”

Nrc.nl/nieuws/2015/04/24/directeur-bremer-van-wereldmuseum-stapt-op/

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

4 Comments

 1. Opmerkelijk dat een museumdirecteur bonussen kan vangen.

  “Het komt erop neer dat hij zijn salaris krijgt doorbetaald, vermoedelijk tot aan zijn pensionering. Die bezoldiging wordt wel ontdaan van toeters en bellen, zoals bonussen en extra emolumenten.”

  “Bremer, die in juni 63 wordt, was met een salaris van bijna 150.000 euro op jaarbasis een van de best betaalde museumdirecteuren van Nederland.”

  Strafrechtelijk aansprakelijk stellen voor moedwillig wanbeleid lijkt me meer op zijn plaats. Zou men sowieso moeten gaan invoeren in de semi-publieke sector.

  Boosmakertje van de dag: http://www.nrc.nl/nieuws/2015/04/24/wereldmuseum-betaalt-directeur-door-tot-pensioen/

 2. Ja dat was te verwachten. Arbeidsrechterlijk goedkoper om hem gewoon tot zijn dood door te betalen dan hem te ontslaan. Ook erg: nieuwe directeur heeft te maken met zijn ‘gratis’ adviezen. In de wind slaan ermede. Elk A4tje aan aanbevelingen ongelezen onder in de lade.

  Zijn laatste plan om de toko winstgevend te krijgen was de vestiging van een Apple center.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*