Hard Hat Tour – Museum Voorlinden

05-voorlinden

Als prijswinnaar van de Hm.. kunstkwis had ik het genoegen om als eerste een van de vijf geweldige persoonlijke rondleidingen te mogen kiezen. Na kort wikken en wegen viel de keuze op de Hard Hat Tour door Museum Voorlinden in aanbouw.

Ergens in 2016 zal het museum worden geopend en er zal nog het een en ander moeten gebeuren voordat het zover is. Inmiddels staat het raamwerk al en zijn de plannen ambitieus. Waarschijnlijk zal in de maanden voor de opening veel meer info naar buiten komen, maar voor nu hieronder een impressie van een interessante in- en rondleiding aan de hand van hoofdconservator Suzanne Swarts.

(Een bericht van Jurjen Semeijn)

01-voorlinden

Het museum ligt op het landgoed Voorlinden in het pittoreske Wassenaar, aan de rand van Den Haag. Het is prima te bereiken met de auto en de entree is bescheiden.

02-voorlinden

Iets verder op de oprijlaan volgt de eerste blik op de werkzaamheden.

03-voorlinden

04-voorlinden

Ook aan het oude landhuis wordt gewerkt, zowel buiten als binnen, waar ons een hartelijke receptie wachtte met koffie/thee en koek. Hier werd het hele verhaal van de oorsprong van het landgoed tot de huidige staat van de verbouwing verteld.

06-voorlinden

Laarzen aan en de helmen op. Suzanne Swarts wees ons de weg.

07-voorlinden

Die kant op! (Klein is het niet.)

08-voorlinden

Daglicht alom.

09-voorlinden

En weer verder.

10-voorlinden

Het dak op.

11-voorlinden

Wederom daglicht als beleving op zich.

12-voorlinden

De kelder die vraagt om interventies.

13-voorlinden

Na de uitgebreide lunch namen we afscheid en kregen we een fijne goodybag met publicaties mee naar huis om alvast een indruk te krijgen van de mogelijke kunstwerken die straks te zien zullen zijn in het museum.

Met dank aan het hele team van Museum Voorlinden.

About [Redactie] 8950 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*