David Krnansky

David Krnansky

    Portret van David Krnansky, 2015.

Hij zou fan zijn van het zombie formalisme, de leegte vererend bouwt hij een ouevre op. De schilderijen van David Krnansky vallen op. Heb je er ooit een gezien dan herken je zijn werk uit miljoenen. Ergens enorm irritant, zo makkelijk?! mocht dat ook? Ja dat mag ook. Met steeds kleine aanpassingen aan zijn rotsvaste stijl en door af en toe het medium te veranderen blijft het werk boeien. Hij slaagt erin het gevoel van ‘wat moeten we nog’ te verbeelden zonder passief of cynisch te worden. Petje af.

Davidkrnansky.tumblr.com

Zijn werk is tot 13 juni te zien in de groepstentoonstelling ‘Generation Smart’ in de NTK galerie, National Library of Technology in Praag(prachtig gebouw dat sowieso de moeite van een bezoek waard is). De tentoonstellingsruimte wordt gerund door curator en kunstenaar Milan Mikuláštík.

(Tweede van een serie portretten van schilders in en rond Praag door Roel van der Linden.)

David Krnansky

David Krnansky

David Krnansky

David Krnansky

Davidkrnansky.tumblr.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*