Media Lab @ Metropolitan Museum of Art

themedialab

Technologie en Social Media zijn een steeds groter onderdeel van het dagelijks leven. Ook de musea moeten er aan geloven. Afgelopen vrijdag 29 mei was ik bij een presentatie van het Media Lab van het Metropolitan Museum of Art (MMA).

Don Undeen richtte het Media Lab op voor MMA in 2011. Undeen is interternationaal gerespecteerd en de resultaten van zijn werk zijn wereldwijd in musea terug te vinden. Undeen kan werken met diverse bedrijven die sponsoren met technologie, heeft een klein team binnen de Digitale Media Afdeling, de beschikbaarheid van vrijwilligers en mogelijkheden voor stagiaires.

Afgelopen vrijdag 29 Mei presenteerden een tiental stagiaires projecten waar ze aan gewerkt hebben het afgelopen jaar.

metmuseum.org/medialab

(Foto’s courtesy of Thomas Ling, Metropolitan Museum of Art)

publiek2

don undeen head medialab

  Don Undeen, oprichter Media Lab

3d

  R. Blake Miller (stagiere), Embodying Topographies: 3D-Printing the Museum Floorplan

findyrwayin3D-2

beamthing

  Tingshan Gou (stagiaire) – The Great Wave Caprice Gou werkte aan het creëren van 3 dimensionale ervaring van 2 dimensionale werken in de MMA collectie.

explain

  Jennifer Kim (stagiaire)- Dyptich

Dyptich (tweeluik) gaat een dialoog aan tussen kunst objecten binnen de MMA collectie door middel van een visuele interface.

explenation

ideas

De bezoekers werden gevraagd om ideeën die opkwamen als ze de toepassingen zagen of uitprobeerden op te schrijven, zodat deze in de toekomst onderzocht kunnen worden.

presentatie 3

  Emily (stagiaire) – The Met Chrome Extension van de MET collectie

presentatie2

Gabriel & John Choi (stagiaires) – MyMet recommends. Bezoekers kiezen een collectie item waar ze in geïnteresseerd zijn en het systeem geeft aan wat ze verder nog interessant zouden vinden wat te zien is inclusief een routebeschrijving door het museum.

presenting costumedepartment app

Keith Kirkland – Life Becomes her. Een project voor de Kostuumafdeling. Bezoekers kunnen de kostuums uitproberen door het gebruik van digitale animatie modellen.

presenting

Brian Hughes (stagiaire) Metcraft. In Metcraft wordt het gebruik van het populaire Minecraft als een middel voor educatie ontwikkeld.

skype in from china

Regina Flores Mir – The Hip Hop Project (stagiaire op Skype vanuit China). Een database linkt de woorden van je favoriete rap/tekst en linkt de woorden aan collectie items.

sugar3d

Kevin Yoo (stagiaire) Rosary Bead Sensation & chocolate Futurism. Collectie items zijn als snoepjes te verkopen in de museum winkel door de items in 3D te printen in suiker.

sugar3d-2

Het doel van het Media Lab is gelijk aan het doel van het museum in het algemeen: “waardering, begrip en betrokkenheid te creeren bij een zo breed en divers mogelijke groep bezoekers van de encyclopedische kunstcollectie van MMA”. Bij het medialab onderzoeken ze nieuwe technologie en tools die een impact kunnen hebben op het verbeteren van de museumervaring voor bezoekers, wetenschappers en medewerkers.

Het Medialab bevind zich op de 5e verdieping boven de Great Hall, het is niet algemeen toegankelijk voor het publiek, maar bij interesse ook voor stage mogelijkheden kan men emailen met medialab@metmuseum.org

metmuseum.org/medialab

About Sasha Dees 338 Articles
Verbinder. Wereldburger; Onafhankelijk curator en producent; Focus op Internationaal, Innovatief, Inclusief en Interdisciplinair. Schrijft o.a. voor Trendbeheer, Africanah en ARC Magazine. www.sashadees.com

2 Comments

 1. > mis wel de links naar andere Art sites

  Ha leuk dat je het zegt; staat nog op de to do list. Steeds als de linklijst weg is krijg ik mailtjes. Wordt klaarblijkelijk toch nog veel gebruikt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*