Richard Bolhuis @ Mixtup, Amsterdam

Richard Bolhuis @ Mixtup, Amsterdam

Behalve de eindexamens van de Rietveld zijn er deze week nog twee kortlopende tentoonstellingen in Amsterdam. De fotografiemasters van St Joost bij Castrum Peregrini, waarover later vandaag meer, en de totaalinstallatie Fever van Richard Bolhuis bij Mixtup (het pand waar De Appel ooit zat achter de Heineken fabriek).

Bolhuis is al een paar maanden in de weer met het maken van muurschilderingen en het leegruimen van de ruimtes. Vandaag wordt het geluid geplaatst -luidsprekers worden sokkels-, de filmloops geïnstalleerd en begint muziekcollectief House of Cosy Cushions met de soundcheck. Tijdens de preview van gisteren kreeg uw correspondent 10% van de totaalervaring aldus een bijzonder enthousiaste Bolhuis.

In combinatie met het broeierige zomerweer zou het wel eens een bijzonder mooie avond beeld en geluid kunnen worden aan de Eerste Jacob van Campenstraat in Amsterdam.

Alleen vanavond 3 juli, aanvang 20:30, inkom vrij.

Richardbolhuis.com/Fever

Richard Bolhuis @ Mixtup, Amsterdam

Op de to do lijst, alle kasten en aanverwante zooi moeten nog weg richting opslag.

Richard Bolhuis @ Mixtup, Amsterdam

Lichtschacht wordt klankkast.

Richard Bolhuis @ Mixtup, Amsterdam

Richard Bolhuis @ Mixtup, Amsterdam

Aanvang bij binnenkomst.

Richard Bolhuis @ Mixtup, Amsterdam

Hier komen de House of Cosy Cushions.

Richard Bolhuis @ Mixtup, Amsterdam

Mooie binnenplaats voor prachtige zomeravond.

Richard Bolhuis @ Mixtup, Amsterdam

De bar staat voor u klaar.

Richard Bolhuis @ Mixtup, Amsterdam

Op het moment van schrijven is Richard Bolhuis met een bus vol filmloops, luidsprekers en muziekinstrumenten onderweg van Groningen naar Amsterdam. Vanmiddag wordt de resterende 90% van Fever opgebouwd en bent u vanaf 20:30 welkom aan de Eerste Jacob van Campenstraat in Amsterdam.

Alleen vanavond 3 juli.

About Niels Post 3656 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*