About [Redactie] 9057 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

8 Comments

 1. Ik weet niet hoe het jullie overkomen is, maar ik vond het voorstel van Danh Vo voor een kunstwerk voor Bert Kreuk van 350.000 dollar eerder discriminerend dan grappig. Vo is te ver gegaan en heeft naar mijn idee het verkeerde antwoord aan Kreuk gegeven. Dat terwijl Kreuk daarvoor te ver was gegaan door te veel van Vo te eisen. Zo krijgt Kreuk het morele gelijk aan z’n kant dat hij verdient door het domme handelen van Vo. Het lijkt er sterk op dat er in deze zaak uiteindelijk twee verliezers zijn. En dat is slecht nieuws voor de kunst.

 2. Galerie Sissingh, dan zijn we het oneens over deze kwestie.

  Is er geen slecht nieuws voor de kunst? Ach, was dat maar zo. Vraag maar aan Halbe Zijlstra en z’n kornuiten. Ze grossieren in slecht nieuws voor de kunst.

 3. O, dus dit hele gedoe is een ‘multiple personal interaction-test’, een conceptueel kunstwerk als het ware? Slecht nieuws voor de kunst?: het lijkt me eerder een vaker voorkomend zakelijk geschil over veel geld, waarbij ik zelf de reactie van de kunstenaar nogal beledigend en puberaal vind, eerlijk gezegd.

 4. ja hallo, taak van de kunst is nu eenmaal de radicale onder/vraging/graving van de status quo en zulks neemt meestal een aanvang in de puber/teit/tijd van de kunstenaar (slecht nieuws zou er pas zijn als kunst niet meer in het nieuws komt)

 5. @Gallerie Sissingh
  Is slecht nieuws voor de kunst nou onbestaand of als het niet meer in het nieuws komt? Hoe dan ook, mij ging het om Vo en Kreuk die als vertegenwoordigers van de kunst de gevestigde media halen en dus prominent in de beeldvorming over die kunst figureren. Mijn stellingname was dat zowel Vo (zoals jacob zegt: beledigend en puberaal) als Kreuk (veeleisend met doorbreking van de scheidslijn commercieel/niet-commercieel) de kunst een slechte dienst bewijzen door hun gedrag. Dat vat ik op als slecht nieuws voor de kunst in de beeldvorming over die kunst.

 6. “Allemaal kwaadsprekerij, zegt Kreuk. Met uitzicht op de Zwitserse Alpen doet hij een boekje open over Vo’s wanprestatie, over de bedreigingen, over de ‘smerige verkooptrucs’ in de hedendaagse kunsthandel en over het artflippen.

  Want niet Kreuk, maar Vo is de artflipper in dit verhaal, legt hij uit met veel handgebaren en een spervuur aan argumenten uit het rechtbankdossier. ”

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/-ze-noemen-mij-een-artflipper~a4107432/

  https://blendle.com/i/de-volkskrant/ik-doe-het-niet-voor-het-geld-dat-interesseert-me-geen-bal/bnl-vkn-20150725-4779667

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*