Duchamp met een snor

Duchamp met een snor

    Scott Kildall and Bryan Cera’s “Chess with Mustaches” (2015) in progress

“Having a threatened lawsuit is never a good thing, even for someone with my personality, who revels in conversation and enjoys art as public discourse. The artwork then becomes about the legal conflict rather than the original gesture.”

Vorig jaar maakten Scott Kildall en Bryan Cera Readymake: Duchamp Chess Pieces, een 3D printbare versie van een set schaakstukken zoals ooit door Marcel Duchamp ontworpen. De erven Duchamp waren nou niet bepaald amused en het hele project werd zo goed als mogelijk van het internet gehaald.

Als vervolg komen Kildall en Cera met Chess with Mustaches, een zestal schaakstukken à la Duchamp incluis verwijzing naar de snor en sik zoals de meester die ooit tekende op een ansichtkaart van de Mona Lisa. Bij Hyperallergic een interview met Kildall over de juridische dreigementen en hun nieuwe parodie op de zaak.

Hyperallergic.com/233601/a-chess-set-in-homage-to-marcel-duchamp-with-mustaches/

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*