SHOW MORE (Listopad en Knežević) @ Stroom

stroom heden nies vooijs 2015-10-23 008

Listopad/Knežević kon me niet zo bekoren. Misschien door hoog gekoesterde verwachtingen vooraf; Listopad ism dansateliers was altijd verheffend. De wat klinische setting waarin youtube filmpjes worden getoond mist vooral vaart. Nu is het ontbreken van vaart misschien een pluspunt, de getoonde filmpjes waren niet zo trekkend dat ik wilde blijven kijken anders dan om aan de verlangen van de regisseurs Listopad en Knežević te voldoen. Misschien gebeurt er iets in de duur – vooralsnog beklijft bij mij strakke architectuurbeam, iets museaals.

stroom.nl/activiteiten/tentoonstelling.php?t_id=6195519

stroom heden nies vooijs 2015-10-23 009

stroom heden nies vooijs 2015-10-23 011

stroom heden nies vooijs 2015-10-23 015

stroom heden nies vooijs 2015-10-23 016

stroom heden nies vooijs 2015-10-23 019

stroom heden nies vooijs 2015-10-23 020

stroom heden nies vooijs 2015-10-23 021

stroom heden nies vooijs 2015-10-23 023

stroom heden nies vooijs 2015-10-23 024

“een selectie van online You Tube activiteiten waarin ‘niet-kunstenaars’ vrijwillig en geheel volgens hun eigen regels een geconstrueerd beeld van zichzelf of hun verlangens delen. Ze controleren hun publieke representatie door zich te transformeren tot ‘subject-objects’ die zich conformeren aan de ‘normale’ gedragsregels of deze juist uitdagen. De performatieve kwaliteiten van de online werken en de creatieve strategieën waarvan ze zich bedienen, kunnen vragen oproepen over het onderscheid tussen kunst en niet-kunst.”

“kunnen vragen oproepen over het onderscheid tussen kunst en niet-kunst” – dat zou je willen maar mi gebeurt dat niet, omdat hoe dan ook in institutionele context altijd kunstalarm afgaat. De vraag stellen is haar beantwoorden: het hoort tot het standaard repertoire van de projectaanvraag. Hier zijn artists at work, die zich maar wat graag bedienen van een onderscheid kunst/niet kunst, binnen eigen gestelde definitie.

Ik ben nieuwsgierig: hoe staan de makers van de getoonde filmpjes tegenover de nieuwe context, out of internet en in het museum?

Nog tot 13 december:

stroom.nl/activiteiten/tentoonstelling.php?t_id=6195519

mariuslut

mariuslut2

Prachtige Marius Lut in de achterkamer (ondertussen): drie grote frames pixelated zut achter glansglas met matzwarte spuitbusvlekken op verschillende hoogtes gehangen. Niet te fotograferen (u ziet ik kan de groeten doen) maar in het echt – gaat dat zien – een heel fijne installatie.

Nog tot 25 oktober – dat is dit weekend voor het laatst, haast u:

stroom.nl/activiteiten/kleine_presentatie.php?kt_id=6875899

About Jeroen Bosch 4743 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*