Christoph Wachter & Mathias Jud @ TED Talk

Mathias Jud en Christoph Wachter vs NSA

    Can you hear me?, 2013.

Mathias Jud en Christoph Wachter aan het woord over een tweetal projecten die ze de afgelopen jaren hebben uitgevoerd. Can you hear me?, waar ze een open wifi netwerk plaatsten op het dak van de Zwitserse ambassade – pal naast het Duitse parlement – en zo de Engelse en Amerikaanse afluisterapparatuur op speelse wijze ontregelden.

Ook vertelt Jud over Hotel Gelem, waarin je als embedded tourist een hotelkamer kan boeken in de gemarginaliseerde Roma gemeenschap zoals die verspreid over Europa leeft.

About Niels Post 3633 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*