Weet u wie er ook naar Art Basel Miami gaat?

Tanya Leighton

De Britse gallery owner Tanya Leighton uit Berlijn! Deze week twee openingen in haar twee ruimtes op de Kurfüsterstrasse 24/25 John Smith met Sign Language en Sam Anderson met Endless Love.

Het multi disciplinaire werk van de Amerikaanse Sam Anderson is voor het eerst bij de galerie te zien en bestaat uit kleine sculpturen, een video en een vloer-installatie. Endless Love was ook de titel van een video-loop die haar moeder volgt die op dat moment een horror movie draait, tevens beelden van haar moeder in een oude western. In de film krijgt de kunstenaar zelf nog een paar in-ear monitors van haar vriend. Die dingen zien eruit als gehoorapparaatjes maar zijn bedoeld om muziek te luisteren. Deze stonden ook ergens in de galerie opgesteld. De ruimte was verder voorzien een klei figuurtje dat haar moeder moest voorstellen. Het geheel gaat over de vraag of kleine objecten een overdraagbare kracht hebben. Geen lomp werk dus maar gevoelig, breekbaar en anekdotisch.

Tanya Leighton

Tanya Leighton

Tanya Leighton

Tanya Leighton

Tanya Leighton

John Smiths Sign Language was iets toegankelijker; woorden, politiek en (mis)communicatie spelen een belangrijke rol van deze oudere filmmaker. De video ‘White Hole’ toont een negatief beeld van een tunnel waar men uit rijdt of zoomt terwijl een verhaal verteld wordt in ‘reverse engels’ om daarna, als het zelfde beeld in zijn geheel uitgezoomd is in een zwarte (positieve) tunnel over te gaan in gewoon engels. John Smith vertelt hierin zijn ervaringen als jonge linkse knul in het communistische Polen. De andere werken zijn van fimo-klei en spellen het woord ‘Palestein’ -ja zo spelt John Smith het- in de kleuren van de Israëlische en Palestijnse vlag. In de laatste video is John in de weer met zijn ‘Word Lens’ app waarbij hij bewust zijn app vraagt om onmogelijke en stomme dagelijkse woorden te vertalen, leuke app.

Tanya Leighton

Tanya Leighton

Tanya Leighton

Tanya Leighton

Tanya Leighton

Tanya Leighton

Tanyaleighton.com/main.php#exhibitions

advertentie(s)
About Marc Bijl 301 Articles
Post-internet-punker

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*