Nu eenmaal zo. Over de sluiting van Gemak/Vrije Academie.

Nu eenmaal zo. Over de sluiting van Gemak/Vrije Academie.

“Met de grote tentoonstellingsruimte kon Gemak weliswaar museaal uitpakken, maar was het niet gebonden aan de discipline van een museum, noch was het gebonden aan een concept van herkenbaarheid als bij een commerciële galerie of een kunstenaarsinitiatief. Daarmee waren de tentoonstellingen een soort spil in het tentoonstellingsleven in Den Haag.”

“De doelbewuste, politieke desinteresse voor Gemak is in feite niet minder dan stuitend.[…]”

Villalarepubblica.wordpress.com/2015/12/06/nu-eenmaal-zo-over-de-sluiting-van-gemakvrije-academie/

About Niels Post 3640 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

1 Comment

  1. echt zo jammer dit het is zo’n toffe ruimte :(:( en volgends mij heeft de wethouder niet alleen niet meegedacht over hoe het te kunnen behouden maar eerder dingen geblokt om het te laten verdwijnen boooooooooo!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*