Stedelijk Museum Schiedam zoekt nieuwe directeur

En dat is vier. Na Appel/Benedetti, Scheepvaartmuseum/Krikke, Extracity/Mihnea Mircan ook Stedelijk Museum Schiedam/Diana Wind. Nou niet meer zeggen dat de museumwereld op slot zit, er geen beweging in zit. Viermaal congé op diverse gronden. Niet bestuurlijk, te bestuurlijk, bestuurlijk en niet bestuurlijk en voor Schiedam: lets go for samenwerking met het jenevermuseum en de bibliotheek, dicht bij de Schiedammers. Wind bedankt begrijpelijk genoeg voor de eer. Ik houd mijn hart vast. Ik kom van buiten en voor de kunst en dat doet Schiedam akelig goed, zo’n kleine vlek bezien. Schiedam, count your blessings, jenever is ook heel aardig en misschien kan de bibliotheek in de shop maar met de Schiedammers loopt het museum ook niet vol en op hol. En Schiedam heeft al bijna niks. Ik dacht nog – zal ik die winkelstraat kopen en er met vrienden gaan wonen…

Rijnmond: rijnmond.nl/nieuws/136025/Stedelijk-Museum-Schiedam-zoekt-nieuwe-directeur

About Jeroen Bosch 4651 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*